Sander als klassiek trombonist

Een korte biografie

Sander Vets studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daarvoor behaalde hij zijn bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn eerste stapjes als trombonist zette hij bij Mark Joris in 2004. Later, in 2009, zette hij zijn studies verder bij Carlo Mertens; eerst in de Muziekacademie van Brasschaat, later in de Kunsthumaniora van Brussel, waar hij in juni 2015 afstudeerde. Het is onder zijn vleugels dat Sander deelnam aan een aantal wedstrijden. Zo behaalde hij in 2011 de tweede prijs op de wedstrijd ‘Marnixfactor’. Met deze wedstrijd deed hij in 2013 nog een keer mee en behaalde hij de eerste prijs. Datzelfde jaar, nam Sander deel aan de ‘Vlamo solistenwedstrijd’. Hier eindigde hij als derde met 93,5 %. In 2014 deed hij mee met de ‘Belfius Classics’, waarbij hij eindigde als laureaat van de wedstrijd.

Hij nam deel aan masterclasses van een aantal bekende trombonisten zoals Bruno Flahou (2013), Ian Bousfield (2013, 2017, 2019), Zoltan Imre Kiss (2013), Stefan Schulz (2014) en Joseph Alessi (2019). Daarnaast heeft hij ook les gekregen van Michel Tilkin (docent aan het Lemmensinstituut), José Schyns (docent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel), Jan Smets (docent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en Jörgen van Rijen (docent aan het Conservatorium van Amsterdam).

Sander wordt geregeld bijgevraagd als trombonist in verschillende orkesten waaronder Het Vlaams Kamerorkest, European Philharmonia, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, het orkest van de Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest van België maar ook in Nederland bij het Noord Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten. Ook opnames voor filmmuziek staan op zijn palmares. Zo speelde hij de muziek in van de Nederlandse film Redbad die uitkwam in juni 2018. Naast uitvoerend trombonist wordt Sander ook gevraagd om secties samen te stellen voor tv shows en concerten, en voor het samenstellen van ensembles voor festivals zoals het Delftse Kamermuziekfestival of Rotterdams Gergiev festival.

Sander als solist bij Festival Brassband
SoundCloud
SoundCloud